4 november 2022

CANCER!!!!!!!!!! Vilken jävla resa… 

Cancer.., smaka på ordet och tänk dig in i vad det betyder för just dig.
För mig så kom cancerbeskedet som en jävla käftsmäll, inte helt oväntat trots allt, tecknen hade ju funnits där. Men ändå så var det en svår mening att omfamna ”JAG HAR CANCER!”

Man kan dö av cancer, så jävla enkelt är det! Och om man inte dör av det, så ska man vara jäkligt glad. Det låter ju som en bra tanke.
Men.., ibland ÄR jag inte glad!!! Ibland så ÄR det ett stort svart hål med uppgivenhet.
Om man nu inte dör av det, ska man då per automatik vara glad? Jag vet inte om det är så enkelt, egentligen. Jag ska förklara vad jag menar. Dags för en tillbakablick.

Då jag bodde nere på Gotland, så tog jag flera PSA-prov, de visade alla förhöjda värden, vilket kan bero på i stort sett tre olika saker;
* Infektion i kroppen
* Förstorad prostata
* Cancer

Och givetvis så visade mina prov på att jag hade cancer, tyvärr. 🙁 

Jag fick mitt cancerbesked 24 februari 2021. (kolla när jag skrev den förra inlägget, det var bara 6 dagar efter det, och jag visste inget då). Även om det som sagt var inte var så oväntat, så blev det ändå ett jädra snurrande i skallen. Skulle jag dö nu, ska jag vara en av de som man ledsamt säger om; ”Jo, han dog ju i cancer förra året..”. Ni vet ju hur pratet går då någon dör lite för tidigt, i alla fall tidigare än vad som är normalt. Och det är inte normalt att dö innan man i alla fall fyllt 60 år, typ.

Bara som en liten faktainformation; Man dör inte så ofta av prostatacancer i Sverige, men de flesta gamla män som dör (av ålder eller annat), har prostatacancer. Men om cancern har fått fäste i skelettet…, så dör man oftast inom 2-3 år. Hård sanning, men tyvärr så verkar den sann.

Info om Prostatacancer

Efter mitt cancerbesked så startade en ny värld, ett nytt sätt att tänka, nya problem att fundera över. En av de första, och faktiskt ganska svåra frågor att ta ställning till var; operation eller strålning? Vad är bra, dåligt, bättre, risker, tidsåtgång, biverkningar, chanser.. Valet är ganska viktigt, för det beror en stor del på hur din vardag kommer att se ut efter behandlingen. Och just där och då så är man inte alltid så smart och tänker i en tidsperiod som är flera år framåt. Man är väldigt inne i sin cancerdiagnosbubbla och att man vill bli fri från cancer NU!!! Svårt att tänka på hur jag kommer att ha det om 1, 5, 10 år framåt osv.

Vi tar lite fakta igen, så att ni vet vad jag hade att fundera på.
* Strålning – Man låter mig få en hög dos av strålning på utsatt ställe, för att på så sätt få bort cancern. Inget skärs bort, allt görs utan att man öppnar upp mig (tror jag, kan inte så mycket om detta.. Som ni förstår så gjorde jag inte denna behandling).
* Operation – Man öppnar upp mig, och med robotkirurgi, styrd av en kirurg, skär man bort prostatan, eller delar av prostatan (som sitter i buken runt urinröret).
Detta var mina två val (det fanns flera behandlingar på andra ställen i Sverige som jag inte visste om, och som jag kanske skulle ha valt om jag vetat om dem..)

Det jag hade att fundera på var, vilken metod ville jag ha, beroende på biverkningar osv.
Biverkningar kan vara urininkontinens, impotens, avföringsinkontinens, 
Rent generellt kan man säga att:
*Strålning – Gör minst direkt skada, men är sämre långsiktigt. Potensen skulle inte påverkas, inte heller urininkontinens eller avföringsinkontinens, inom de närmaste 5-10 åren. Men sedan skulle risken vara att man efter det får stora problem med alla de eventuella biverkningarna jag skrev här ovanför. Dvs, kortsiktigt bra, men långsiktigt dåligt. Rekommenderas till äldre patienter (jag räknas som ung i detta sammanhang! 🙂 )
* Operation – Ger mera ”skada” direkt, men påverkas inte och blir sämre över tiden, i princip.  Man opererar bort prostatan, eller delar av den och får bort cancern på så sätt. Men eftersom prostatan ”är en del av urinröret” så kortas också urinröret av ca 1-1,5 cm (vilket gör att snoppen också liksom blir 1-1,5 cm kortare, eftersom den dras ihop mera av det förkortade urinröret, tänk er som en sena som är förkortad). Och runt prostatan sitter de 2 nerver på varsin sida som styr hela funktionen kring potens. Om de skadas (vid operationen), eller måste tas bort (för att de också är cancerangripna) så försvinner den naturliga möjligheten till potens. Risken finns också att urininkontinens uppstår, dvs man kan inte hålla urinen utan läcker, pga att musklerna som håller urinröret stängt har blivit påverkade av operationen.

Jag valde operation..
Bra eller dåligt? Svårt att säga, men nu i efterhand (jag kommer att berätta mera om det) så är jag inte så säker på att jag gjorde det bästa valet.

Jag fick bra hjälp av urologen i Visby att ta mitt beslut, de lade fram allt på ett bra och överskådligt sätt, och rekommenderade mig att ta operation för att jag är så ung 🙂 och att jag kommer att vara nöjd med det beslutet längre fram också. Ingen skugga bör falla över deras rekommendation, för de hade inte en aning om vad som skulle hända..

Jag fick operationstid på Södersjukhuset i S-holm (Region Gotland har ett avtal med dem om dessa operationer) 28 april 2021. Så det tog bara ca 2 månader från fastställd diagnos till behandling. Det uppskattades!!!
Inskrivning dagen före på SÖS, provtagning och information.
På operationsdagen så träffar jag min kirurg, som visar sig vara en 2 meter lång norska, som skämtade fräckt och busigt, och avslutade den träffen med en ”high-five” och sa att nu kör vi!
Sedan operation, som skulle gå bra…
Men.., tyvärr så gjorde den inte det. Den skulle ta ca 1,5-2 timmar, tog istället nästan 4 timmar. De fick börja om för de kunde inte fästa urinröret i urinblåsan, katetern råkade hamna utanför urinblåsan, jag förlorade mycket blod och det var en allmänt stökig operation. Men, jag sov under tiden, så jag märkte inget. 🙂
Vid uppvaket så kom sedan 2 meter norska och var glad, men lite ledsen över att det hade varit lite stökigt. Men det hon längtade efter att få säga var om de två nerverna (ni vet dem om potensen). ”- Den ena rörde jag inte alls, den är helt intakt. Den andra bara nuddade jag, så du kommer att kunna ha sex igen! Så nu åker du hem, och så fort katetern är dragen så onanerar du dagligen, så ofta du kan, och får igång funktionen igen. Blanda inte in någon annan, kör själv tills du känner dig trygg!” 🙂
Heja Norge!!! 🙂

Sedan kom en tid av urininkontinens.., så jävla mycket urininkontinens!!!
På urologen i Jönköping (Ja, jag har ju också hunnit med att flytta till Sävsjö i Småland, utbildat mig till Läkarsekreterare och fått jobb som det på BUP i Nässjö. Men det tar vi mera om i en annan uppdatering) så sa de att jag har ungefär 4 ggr så mycket urininkontinens som en vanlig man har efter en sådan operation. Jag har på ren svenska, Jävligt Mycket Urininkontinens!!! Jag lever i skydd dagligen och skulle inte kunna vara utan ett skydd i ens 1 minut utan att läcka. Min ryggsäck är numera alltid fylld med 6-7 skydd, 3-4 kalsonger och ett par extra byxor. För tyvärr så får jag byta underkläder 1-2 ggr om dagen, och ibland även byxor p.g.a. av läckage. 

Nu är det ju så att jag har i mitt liv en underbar flickvän, Hanna Östman. Hon har funnits med mig hela tiden, i vått och torrt, i dåliga dagar och i bra dagar, från diagnos och hela vägen. Stöttande och underbar! Utan henne så skulle inte min ”resa” har varit något jag klarat av, så enkelt är det!

Killar: Ta ert PSA-prov! Börjar ni på att gå upp ofta att kissa på natten, småskvätter ibland bara. Ta ett prov!!! Det är bara ett enkelt blodprov och du får ett svar på om du ska testa dig vidare. Från ca 45 års ålder kan det vara läge för att ta prov.

Tjejer: Uppmana era manliga nära till att ta ett PSA-prov!! Om det behövs, var deras mamma och hjälp dem att boka tid!

Alla:
*Gör knipövningar!!! Det gäller även killarna! Om jag hade gjort knipövningar, dvs haft starkare bäckenbottensmuskler så skulle jag förmodligen haft mindre inkontinens. Det är den muskulaturen som gör att vi kan knipa av strålen, samt hålla oss då vi är kissnödiga. Den muskulaturen är borta för mig, i alla fall dess funktion. Här är en länk till en bra beskrivning på hur du tränar upp muskulaturen: Bäckenbottensträning
* Rör på er oftare. Tänk vardagsmotion!!!
* Ät smartare! Välj bort den där extra klicken sås ibland, välj inte ”extra allt” alla gånger!
* Lev av livet njut NU!!!

Får jag komma med en sista uppmaning? Ge gärna ett bidrag till Cancerfonden! Imorgon kan det vara för din egen skull eller någon nära! 

Swishnummer: 123 900 26 68

Swish, Betala enklare

Ps. Jag ber om ursäkt ifall jag har något faktafel här i texten. Den är i grund och botten inte menad som 100% information, utan bara en inblick i mitt liv! Andra människor har andra kunskaper och erfarenheter, detta är bara mina!

Ps. Det blir bättre snart! Mitt enda mantra och min enda tanke i livet!

//Anders

 

18 februari 2021

Man ska i alla fall inte anklaga mig för att vara oerhört jobbig med många uppdateringar på min sida.. 🙂

Så.., efter ca ett år på Ön, så kan jag ju konstatera, att det är ju väldigt trevligt här nere på Gotland. Då det är vår, så är de liksom lite mera vår här på Gotland.., och då det är sommar, så är det liksom lite mera sommar här på Gotland.., och då det är höst, så är det fortfarande lite mera sommar kvar här på Gotland.
Men vintern!!!!!!!!
Nått blev fel någonstans..!!! Vi fick snö.. Alltså inte som vintern 2019-2020 då det var typ 8 timmar snö, och inget mera.. Utan stora jädra drivor, igenyrda vägar, 40-50 cm snö på gräsmattan, och riktiga minusgrader! Det är FEL!!! Det ska inte vara så.
Nu då jag tittar ut, så ser det ut som att jag lika gärna kunde vara i Norrland-light (typ Iggesund/Sundsvall osv), där ska det ju vara snö.., men INTE på Gotland, det är min bestämda åsikt i frågan. Men.., nu är det så.., men det går väl över snart. OCH då kommer våren liiiite fortare och mera än i min gamla värld i Sala. Och jag längtar sjukt mycket efter det.
Så!  Nog pratat om vädret!

Jag jobbade sommaren 2020 som informatör på en TBE-vaccinationsbuss (sjukt kul), men det var tidsbegränsat fram till mitten av augusti. Så sedan har jag varit arbetslös hela hösten.. 🙁
Sökt så otroligt mycket jobb, så jag tror inte ni kan ana ens hur mycket. Men jag tror att jag snittade på att söka ca 40 -60 jobb i månaden. Och det tar på psyket att bara få: ”Vi har gått vidare med andra sökande!”. Det tror jag ni alla kan förstå. Så man har ju inte känt sig så oerhört attraktiv på arbetsmarknaden. 57 år (då) och ingen större utbildning, bara en jäkla lust att jobba och göra rätt för sig, men det räcker ju tyvärr inte… Så det var många suckar då man kollade mailen under hösten.
Jag passade på att göra klart en skiva med Peppe Ekberg (Irrat runt) som jag producerat, spelat in, mixat och spelat lite diverse instrument på. Och även en skiva med Micke Puranen (Min musikaliska resa) som jag delvis har producerat, spelat in, mixat och även spelat lite instrument på. Oerhört lärorikt, och jag känner att jag har så mycket mera med mig i bagaget nu för ett eventuellt kommande projekt med mera musik. Men.., jag har ju ingen studio tänker ni..? Den flyttade jag ju ur i Sala. Jo, det är ju så att väldigt mycket musik går att göra på distans och med teknik, så det ska nog gå bra att göra en till platta, från ax till limpa om den chansen kommer. Jag har ju alla mina musikaliska leksaker kvar med mig här på Gotland, även förbättrat en del. Så sångare/sångerskor kan göra allt här hos mig, i mitt eget lilla sångrum.

Men i slutet på hösten, så hoppade jag in lite på vuxenutbildningen som tentavakt, började äntligen på att få jobba lite. Sedan kom min gode vän Leif Wiking med ett förslag om att; ”-Jag ska prata med en kompis som jobbar på lasarettet, ifall de behöver någon arbetsam människa där!”. Och, där blev det napp!! Så nu jobbar jag 75-80% åt Region Gotland som Covid19-administratör. Dvs, jag tar emot provsvar från Karolinska, ringer ut de negativa provsvaren, journalför dem osv. Om det är positiva svar, så bokar jag in dem hos läkare. Och sedan bokar jag också in nya provtagningar, PCR-tester och även Antikroppstest. Ni hör ju!!! Det låter ju som ett riktigt jobb, och det ÄR det! 🙂
Jag har tur, och kan sitta hemma i huset och jobba, titta ut över trädgården och alla småfåglar som jag göder med frön, äpplen, talgbollar, osv..
Jag har det bra!:-)

Känner att det var rätt tid och rätt beslut att avsluta turnérandet. Har längtat efter ett ”vanligare” jobb, med lite mera regelbundenhet, och lite mera planerade förutsättningar. Tro mig, jag har älskat att turnéra! Jag har och har haft underbara kollegor i Cecilia Kyllinge, Jan-Olof Jonsson, Solveig Bergqvist Larsson, Bengt Kyllinge och Fia Viktorsson, vilka är de som jag mest har varit ute och turnérat med. SÅ det är ju inte så att jag har lidit. Men kände bara att det var dags att avsluta musiken som jobb. Jag älskar tanken om jag skulle få bli erbjuden att få åka på en turné igen, på allt från ett par dagar till 1-3 veckor. Men att då veta att detta är nått jag gör för att jag älskar det, för att jag älskar mina kollegor, för att bryta en vardag, och inte behöva tänka på att detta gör jag för att överleva (ekonomiskt). Så musiken/scenkonsten kommer jag aldrig att släppa, men jag vill inte ha det som min huvudsakliga inkomst längre. Och nu verkar det som att jag är på god väg! (Men hoppas att man får åka iväg och spela snart igen, och njuta av det samspelet med mina vänner!).

Så, jag har fått en lugnare tillvaro, vilket passar en äldre man, vilket jag absolut numera är, med både blodtrycksmediciner och alldeles för mycket prostataförhöjda värden och Willis-Ekboms sjukdom (Restless Legs, vilket är en sjukdom, och inte bara nått litet jäkla obehag som man kan ha, utan detta förstör en stor del av mitt liv just nu). Fast mitt i detta så har jag så enorma härliga ljuspunkter som jag ser fram emot och siktar på. En framtid på fastlandet med Hanna är det som jag jobbar för. Ett hus (med många rum för alla barn och barn-barn, ett stort kök (eftersom jag numera äter frukost (bananpannkaka) och bakar matbröd och gör mat), nära till vatten, och det kanske svåraste.., ett scenrum av något slag)), någonstans söderut på fastlandet. Och jag vill ha ett växthus! 🙂

Men just nu så är det lite förhandlingar om ett nytt boende på Gotland, eftersom det gamla hyresavtalet tar slut i höst, tyvärr. Så nu åker jag runt på ön och tittar på hus som finns att hyra från 1 september och fram till våren 2022. Så har ni något tips, hör av er! 😉
Men jag får en sommar till här i huset i Bjärges/Vänge, mitt på ön. Jag längtar så SJUKT mycket efter solen och värmen! Så välkomna på grillning, en öl eller ett glas vin, musik och tävlingar Mölkky!

Vi ses!

20 maj 2020

Sju månader efter den förra uppdateringen. I en tid då verkligen allt vi känner till i stort sett har ändrats. Covid-19 kom och tog över världen.

Hur har det påverkat mig och min musikverksamhet? Fullständigt katastrofalt!!!

Jag har inte haft ett speljobb sedan i början på mars. I och med Covid-19 så stannade all underhållning i Sverige (och i många andra branscher också, samt över i stort sett hela världen). Allt blev avbokat! Vänner inom branschen, artister, tekniker, leverantörer, ALLA blev utan jobb inom underhållningsbranschen. Jag för min egen del, skulle nog ha dragit in strax under 100 000:- under våren, för att ha att leva på under våren, samt sommaren (vilket inte är en stor jobbperiod för mig), och uppstarten av hösten innan spelningarna kommer igång igen i sept/okt. Allt bara försvann..!

Nu hade jag ju redan gjort ett val under hösten 2019 om att dra ner på, alt. avsluta mitt musikjobb, både turnerande och studio. Inte för att helt sluta spela (det är nog omöjligt!), men att inte längre ha det som huvudsaklig inkomstkälla. Så för mig så blev det ett uppbrott från Sala, med en tänkt flytt till östkusten, Kalmar, Oskarshamn, Ronneby, Carlshamn, typ nått av de ställena. För jag har haft tur att genom åren att få se vart det är vackrast i Sverige, och det är den där kusten som ligger mot Öland osv.
Men.., jag var ner och hälsade på min vän Fia (som jag också ha spelat och turnerat mycket med) som flyttat ner till sin Jan på Gotland. Och då jag var där och hälsade på i höstas, så sa Jan att: ”Flytta ner till Gotland istället..”
Och då tänkte jag att, det kanske vore mysigt. Och så började jakten på någonstans att bo och ett ”vanligare” jobb.
Så nu sitter jag i ett hyrt hus i Bjärges/Vänge, utanför Roma mitt på Gotland.
Jag sålde en stor del av min studio, sålde alla möbler och porslin osv från min lägenhet, packade en flyttbil och drog ner till Gotland den 1 maj. Så därför så kan jag sitta och skriva denna uppdatering vid mitt köksbord, och ha dörren öppen till min altan, höra fåglarna kvittra, känna värmen från en underbar sol, och bara andas friskt och skönt. Om ca 1 vecka så börjar jag jobba med att vara informatör på en Vaccinationsbuss. Det var varken jag eller någon annan beredd på! 🙂
Men det är ett sommarjobb, som förmodligen kommer att vara ok, medan jag söker jobb inför hösten.

Musiken då..? Ja, inte blir jag ju fri den, och inte vill jag bli fri den heller. Jag har ett par projekt kvar som ska mixas och fixas nu under sommaren och början på hösten. Det känns lagomt. Bara den där jädra datorn kunde vara snäll och sköta sig. Jag hade ju en datakrasch de sista veckorna i studion i Sala också.., då jag skule göra klart de sista inspelningarna. Det gick med nöd och näppe (Ja, jag är så gammal att jag får använda sådan uttryck..), så nu finns ca 95% inspelat på de olika projekten. Så det är bara att få datorn att rulla fint, och sätta igång och jobba/mixa.

Nått mera som är nytt..?
Ja, kärleken hittade mig, eller jag hittade den!
Så nu börjar en ny period i mitt liv, från att ha varit väldigt ensamstående i mååånga år, så börjar nu en period av särbo/kärbo. 🙂
Spännande och enormt pirrigt på ett underbart sätt! <3
Jag längtar varje dag efter Hanna! <3

Nu snart så kommer min vän Fia över för att ha en bakdag med mig. Denna gång lite fikabröd.
Ett stort problem i mitt liv, är ju mat. Jag har ju valt sedan många år tillbaka att inte göra mat hemma. Det måste och VILL jag ändra på. Så det är en stor förändring i mitt liv. En förändring som säkert många bara tycker att den är töntig och banal. Men det är lätt att säga/tycka för den som har hållit på att göra mat förr i sitt liv. Det har ju jag valt bort, och det måste jag börja på med nu. På den mest basala nivå ni kan tänka er. Helt på noll står jag. Och det är nog ingen som kan tänka sig in i hur det är, egentligen, att vara helt och totalt borta och värdelös på att göra mat, även i sin enklaste ”makaroner och korv”-nivå.. Men det är bara att börja!
Och det är både kul och intressant.

Som en liten avslutning på denna uppdatering, så går det väl att sammanfatta de sju månader sedan sist: Det har hänt mycket!!!

19 Oktober 2019

Ja, vad ska man säga…?
Livet, tiden och allt med det förändras och förflyttar sig framåt.
Framåt är oftast bättre och i alla fall oftast spännande.
Är nu i en del av livet då jag känner att jag kanske ska ta och göra nått annat om ett år. Att kanske inte turnera lika mycket, att inte längre lita på att det finns speljobb så att jag klarar mig ett tag till osv. Vilket faktiskt är en mycket stor del av en heltidsmusikers vardag. Så nu håller jag på att titta på om jag ska förändra lite i livet, flytta, byta inriktning, jobba ”normalt”, men givetvis inte sluta helt med musik osv. Utan mera kanske ha det som något som jag gör utöver mitt vanliga liv. Jag älskar ju att turnera med de shower och människor jag har turen att få vara med, och skulle ha svårt att tänka mig ett liv utan att jobba med scenkonst. Vare sig det är bakom, framför, på eller någonstans i dess närhet.

Vi får se vad som väntar runt hörnet, men det finns i alla fall en plan på en flytt söderut i Sverige och att försöka hitta mig ett ”vanligt” jobb och försörja mig på, och att ha musiken som mitt andningshål och nöje, men samtidigt förhålla mig till det på en professionell nivå.
Ja, som sagt, spännande i tanken och samtidigt så är det nog rätt tid att göra förändringen i livet just nu, och se vad som sker.

Jag återkommer! 😉


18 januari 2019

Jaha.., nytt år.., igen..
Hösten/vintern har varit full med förkylningar, borttappade röster, dåliga halsar, och till och med (första gången för mig i hela livet) inställda spelningar.
Trots att jag har spelat sedan jag varit ca 13-14 år, ute på scener för upp till 150-200 jobb om året, så var det först nu som jag varit med om att behöva ställa in spelningar. Vi var 3 av 4 som tappade rösten helt, och kunde inte ens med den godaste vilja i världen klara av att ens spela upp en endaste liten minut av vår show. Så då var det inget annat att göra än att ställa in.
Nu var ju arrangörerna oerhört snälla och bokade om oss längre fram i detta år istället. Man vill ju gärna träffa våra arrangörsvänner och ge dem en härlig föreställning.

Så vad har då året framför mig att ge? Ja, nostaligishowerna fortsätter tillsammans med Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist-Larsson och min vapendragare Jan-Olof Johnsson, och jag älskar det! Mera spelningar med vår hyllning till Björn Afzelius tillsammans med Cecilia Kyllinge, Fia Viktorsson och Bengt Kyllinge, nu också över till Norge. Så nu har vi spelat den i både Sverige, Finland och Norge. Plötsligt så står vi väl i Danmark också! 🙂
Sedan fortsätter Cecilias olika bandkonstellationer som jag har äran att få vara med i. ”Gryning”, ”Hallå! Är det någon hemma?” är shower som vi ska utmed i vinter/vår/sommar. Även i showen Elvis/Janis ska jag få vara med och spela. Där har jag ju varit med förr, som ljudtekniker. Oerhört spännande att byta plats.

Jag har också påbörjat ett samarbete med en singer/songwriter/trubadur; Peppe Ekberg, som jag har producerat och spelat in ett par låtar med och ger er tillgång att höra på Spotify. Kolla gärna på ”Om du bara” och ”Gryningsljus”. Mycket trevligt och spännande. Där håller vi också på att starta upp ett band för att ge oss ut och möta en publik. Lite radio ska vi också få göra nu i vår.

Mitt eget projekt ”Alarmski” som ska ge ut fyra låtar på Spotify i rockgenren. En ligger redan ute (”Take me”), en till är färdiginspelad och ligger i mix, och släpps väl i slutet på januari. En 3:e låt är färdigskriven och ska väl snart börjas på att spelas in. Sedan ska jag skriva en 4:e låt och göra klart. Sedan ska jag utvärdera och se om det är nått jag vill fortsätta med. Spännande att jobba med mina vänner; Fia Viktorsson, Ola Söderberg, Micke Isaksson, Olle Frödin, Elin Öhman, och förmodligen några till innan jag blir klar. 🙂

Jo, sedan fortsätter jag väl med mitt partyband; ”Anders Larm All Stars”, som tyvärr spelar alldeles för sällan. Men så är det då det är många människors scheman som ska passa ihop. Sedan så fortsätter ju också jag och Emma med lite speljobb.

Så jo…, nog verkar det blir lite musik i 2019 också! 😉
Men.., det finns plats för både mera musik, och ett glas vin till grillfesten uppe på terrassen i sommar.

Ha det bra i snöyran
//Anders

28 augusti 2018

Vi har haft den varmaste sommaren som någonsin jag har varit med om. Och jag har badat två ggr, och solat noll ggr… Det ÄR helt enkelt inte min grej.
Men jag har varit ledig… Nä.., inte det heller så mycket. Det var meningen (igen) att jag skulle vara ledig mycket i sommar, men det blev inte så.
Jag sa Ja till att vara vaktmästare på två skolor och 4 förskolor i juni och augusti. SÅ det blev på med arbetskläder istället. Fixa efter skolavslutningarna, och inför skolstarter. Fixa, skriva och göra sånt jag normalt inte är så bra på. Men verkar kunna överleva på det också om det kniper. 😉

Nu finns det ett par dagar för studio, med elever och att göra lite musik. Men snart så börjar turnerande igen. OM ca 1-2 veckor så börjar det. Och sedan så är det väl fullt ös fram till den sista spelningen 15 december (min födelsedag). Så nu börjar en del av livet som jag känner igen mig väl i. Jag gillart! 🙂

Har köpt lite mera nya grejor som jag inte visste att jag ville ha till studion. Sålt en del också, men även köpt in lite mera kvalitet, och sålt lite lägre-nivå prylar. Ska bli kul att börja på att jobba lite med dem, kolla om de inspirerar mig till att göra mera musik.
Tiden får utvisa!

Men nu, sitter i studion, ska kolla lite prylar jag köpt och även göra plats på hårddiskarna för mera ”pluggar” till datorn och DAW.

Vi hörs/ses!

3 april 2018

Vilken jädra vinter/vår..

Halsfluss, njurtensanfall, gallstensblåseoperation, begynande navelbråck som också opererades.
Det har varit en period med mycket skräp med kroppen. Hoppas nu att den kommer att hålla sig bättre en tag. Men åldern kommer ju att påverka detta.
Det är tur att jag har trevliga arbetskamrater inom alla mina jobb!  🙂

NU, är det start för en liten Norrlandsturné, så vi hörs mera snart igen.

1 dec 2017

Alltså.., det är ju märkligt..
Uppdaterar med ca ett år mellan datumen. 🙂

Men nu är det ju så att det jobbas mycket och intensivt.

Sedan sist så har det spelas både ”Myggjagare & Näbbstövlar”, ”Så vill jag bli – En hyllning till Björn Afzelius”, ”Gryning – Tid för goda nyheter”, och lite speljobb med mitt eget partyband ”Anders Larm All Stars” samt även en hel del i egna studion och inhyrd som musiker hos andra.

Jag jobbar på med både basjobb och blandade gitarr- sång- keyboard- ljudteknikerjobb. Det är blandningen som jag gillar mest.

Studion uppgraderas ständigt, så även min egen basrigg. Pedalbord, nya basar (UNICORN <3 )kompressorer, nya studiomickar (Neumann TLM 49), och pluggar till studion. Mycket roliga saker blir det.. 🙂

Längtar faktiskt hem från turnén för att få leka lite hemma i studion. Men även träffa mina vänner, familj och mitt akvarium, och min lägenhet! Fira jul och vara lite ledig  🙂
Att få gå och ta en frukostfika nere på stan, det är ett skönt sätt att känna att man är hemma.

Sååå.., vad gör jag just nu då?

Just precis nu så är jag i mitten på vår julshow ”Bjällerklang”! VI startade 12 november, och har vår sista föreställningen på den showen detta år den 17 dec. Det har varit och är en lång turné. Sitter just nu i en stuga utanför Varberg, typ..

Sedan så startar nästa år med ett par till försenade julshower, och sedan startar repet på den nya showen vi ska ut med, premiär i början av februari! 🙂 Varför ta det lugnt..? 🙂 Men.., jag älskart! Jag älskar att jobba!!!

Nä, nu ska jag uppdatera spelplanen lite, det händer så mycket, det gäller att hänga med!

C ya!

12 december 2016

Närmare slutet på en mastig, men ändock en oerhört bra turné.

En julshow som Wermland Opera har beställt av oss, att bara spelas i Värmland under perioden 18 nov – 18 dec.

Vi har bott jättebra på ett lägenhetshotell mitt i Karlstad, en varsin liten tvåa har vi haft under en hel månad. Det har liksom blivit ens hem, lite mera på riktigt, mot för alla hotell och vandrarhem man bor under de andra turnéerna.

Det enda som har varit jobbigt är att båda fötterna och delvis båda knäna har haft det tungt under hösten/vintern. Men det blir nog bättre längre fram. Insatser är gjorda!

Nu väntar vår sista vecka här i Värmland, med en liten födelsedag mitt i också. 😍

Sedan hemåt, ta tag i det normalare livet, samla kraft, jobba med lite andra saker. Men i första hand försöka vara lite ledig, fira jul och nyår (nyår, vilket jag iof inte har firat på ca 3 år..).

Men januari ser ut att kunna bli en lugnare månad, med mera egen tid i studion, börja på att jobba med en ny skiva till julshowen (den showen är i stort sett redan fullbokad nov-dec 2017.., 😀👍).

Har också ett nytt projekt som heter ”Gryning” som jag ska få vara en del utav på turné i vår. Även ”Myggjagare & Näbbstövlar”, ”Så vill jag bli – En hyllning till Björn Afzelius”, och lite spelningar med Solveig Bergqvist Larsson ska hinnas med i vår.

Så jag kommer nog att överleva det kommande året också. 😀👍

15 aug, och jag skriver in höstens speljobb

Ja, vad ska man säga…
Jag är otroligt lyckligt lottad som kan leva på musikjobbet.
Jo…, Jag jobbar väldigt mycket, ofta med sena nätter, svårt att få mat på bra tider, ibland dåliga boenden, och ibland är det jättelånga resor och dåliga in- och utpackningar…

Men.., så oerhört många fler gånger som jag också har bra arbetstider, får god mat, bor kungligt, har enkla och härliga och roliga resor och underbara spelställen med enkla och praktiska lastningar och underbar personal på spelstället! 🙂

Jag har tur att få jobba med Solveig och Cecilia som håller bra i trådarna och gör vårt gemensamma jobb så bra. Och att jag har hittat en ny supermusikalisk kompis i Janne! Det ÄR ett härligt gäng att jobba med! <3

Och nu kommer hösten.., jättemycket uppbokat över hela Sverige (titta på spelplanen så ser ni..) 🙂
Och dessutom ett sjösättande av något nyskrivet av Solveig som ska bli (är) julshow beställd av Värmlandsoperan, så den har vi börjat repa på nu, premiär 18 nov. Men hela hösten så är det ”Myggjagare & Näbbstövlar”, men även ”Så vill jag bli – En hyllning till Björn Afzelius”, två underbara föreställningar!

Något jobb i egna studion (Studio Eight) bör det också hinna bli, samt ett par jobb med Emma Hortans och med hela Anders Larm All Stars.

Så jo.., det är mycket att göra, kommer inte att vara hemma i Sala mycket under hösten, men jäklar vad roligt jag kommer att få det! 🙂

1:a mars i Kungälv

Har varit ute på turné sedan den 29 januari, och har inte kommit hem ännu.. Men på onsdagnatt (2/3) så kommer jag hem. Det ska bli skönt.. Få komma hem, sova i sin egen säng, vattna blomman.., 😉  kolla posten, ut och fika på stan, träffa kompisar, jobba i studion lite, ta hand om vänner som jag saknat. Försöka hinna med barnen bättre än vad jag gjort hittills under den här perioden.

Men det har varit väldigt kul trots att det varit väldigt intensivt med ibland två spelningar om dagen. Men det gör också att då man får ledig tid över, så ser man till att få varm mat i sig och att få sova. Hmm.., det låter lite som då man var ute på repövningarna i det militära.. Varm mat och sömn är vad man längtar efter.

Jag har haft med en del studioutrustning på denna turné, så jag och Janne har lyckats knåpa ihop en dansbandslåt som vi ska försöka få ut på  något sätt. Janne har kontakter i en av de större banden i Sverige, så vem vet.. 🙂

Idag fortsätter resan ner till Smögen och dagen efter det Gullspång och sedan en längre resa hemåt! Men det är värt alla milen, jag har ett bra jobb! 🙂

Januari är snart över!

Vi har haft premiär, och det gick verkligen jättebra! En kul föreställning med både ett fint djup med fina tankar och ord, samt helt enkelt roligt vansinne! Och ej att förglömma; Dans!!!

Japp, denna man har nu gett sig på att försöka förflytta sig i takt till musiken på scenen och andra ska se på, och häpna, så var i alla fall planen! 🙂
OM det är så, blir så, blev så, det får ni själva avgöra om vi ses där ute i vårt avlånga land under våren!

Nä, lite kaffe på det här så blir nog detta en bra dag också! 🙂

Jaha, då startar vi snart år 2016

Undrar vad som kommer att ske under det året.

Jaaa.., det jag vet är att jag kommer att turnera sjukt mycket under våren. Februari, mars och april blir en månad jag helst inte ska ha några levande växter där hemma.. Det blir inte många dagar hemma under den perioden.

Bra eller dåligt..?
Jaaa…, det beror ju på hur man ser på det.
Jag tänker så här; Jag jobbar intensivt och skitmycket, drar inte bra med pengar, och kan sedan kosta på mig en bra ledighet över sommaren. 🙂
DET är min plan! Vi får se om det blir så!

Ha det bra folks!

En summering av 2015 isch..

Kan man (får man?) summera år 2015 fastän vi är fortfarande i november då jag skriver detta?

Jo, det får man nog göra! 🙂

Detta år har varit väldigt häftigt, kul och intressant. Jag har haft turen att få spela mycket och med väldigt härliga människor och inför en mycket stor publik under året.

Det jag tänker på är givetvis ”Tag det rätta, tag Cloetta” som vi har spelat ca 150 föreställningar av över hela Sverige. Från hööööögt uppe i Norrland ner till sydligaste Skåne. Många mil i bil…

Men det har också varit en härlig resa på flera plan. Jag har fått mig till livs att jag klarar mig en skapligt lång väg på piano! Vilket inte alls var vad jag trodde för ett par år sedan. Är ju ingen ”pianist” i ordets rätta bemärkelse (som jag tycker), men jag har spelat piano på ett bra sätt inför många människor och JAG har varit nöjd! En härlig känsla!

Jag har även tagit ett par till steg utanför min bekvämlighetszon. Jag har agerat på scenen, blivit regisserad att göra saker enligt en annan persons tanke (manus). Skrämmande, men otroligt utvecklande!

Annars så kan jag ju säga att alla mina år i dansbandssvängen och med Iggesundsgänget, trubadurandet och med mitt egna band, har lärt mig mycket om hur man tar hand om arrangörer, publk, och  gör det jobbet som inte direkt sker på scenen, men ändock är en otroligt stor del av jobbet. Och där måste jag säga, där har jag mycket vana och rutin! Och det har känts bra!

Nu är ”Cloetta” slut, nu fortsätter jag att jobba med nästa show ”Myggjagare & Näbbstövlar”. Premiär 23 januari 2016. Spelplanen är redan fylld till våren! 😃👍

//Anders

 

Musiken